Nieuwe kitten

Een nieuwe kitten

Vaak vallen we als een blok voor een klein harig kitten. Speels, brutaal maar ook schattig worden ze al snel onderdeel van het gezin. Bij een aanschaf van een kitten horen ook verantwoordelijkheden. Het is dus goed om je eerst te verdiepen in het houden van een kat. Ook de dierenarts kan u hier bij helpen want naast medisch zorg kunnen wij u ook adviseren over opvoeding, gedrag en voeding.

Vaccinatie
Tot 9 weken leeftijd hebben kittens een goede afweer verkregen via de moeder, mits zij goed gevaccineerd is. Op 9 weken leeftijd moet het kitten gevaccineerd worden om zelf een goede afweer te krijgen. deze vaccinatie wordt herhaald op 12 weken leeftijd. De volgende vaccinatie is pas weer op 1 jarige leeftijd.

Ontwormen
Kittens krijgen bijna altijd via de moedermelk wormen binnen. het is daarom erg belangrijk om kittens al vroeg te ontwormen. Het schema is als volgt: ontwormen op 3, 5 en 7 weken leeftijd en daarna maandelijks tot dat het kitten een half jaar is. Vanaf dan kan ontwormd worden volgens het volwassen schema.

Vlooien preventie
Kittens kunnen direct al vlooien krijgen! Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met het voorkomen van vlooien aangezien een heftige vlooieninfectie soms zelfs tot bloedarmoede kunnen leiden. Vraag advies van de dierenarts welk middel u veilig kunt gebruiken!

Chippen
Chippen van een kat is niet verplicht maar wij raden het zeker aan! Wanneer u kat vermist wordt kan direct worden afgelezen aan de chip waar de kat vandaan komt zodat hij of zij niet in het asiel beland maar direct weer thuis komt. Chippen is zowel voor de buitenkat als binnenkat aan te raden want katten kunnen nieuwsgierig zijn naar buiten en dan de weg kwijt raken. Chippen kan bij ons op de kliniek en wij zorgen dan direct voor de registratie van de kat op uw naam en adres.

Verzekering
Tegenwoordig wordt er al veelvuldig gebruik gemaakt van een ziekte kosten verzekering voor huisdieren. Komt u bij ons voor de kitten vaccinatie dan krijgt u gratis 1 maand Petplan verzekering erbij!

Kom langs bij ons op de dierenkliniek in Bloombird Beuningen waarbij de gezondheids-check (consult) en de vaccinatie samen maar 25,- zijn met een maand gratis verzekering, een kitten pakket, goede voorlichting en een leuke ervaring voor uw kitten en natuurlijk uzelf.