Enten hond

Hoewel wij als dierenkliniek veel met genezen bezig zijn is voorkomen nog altijd beter dan genezen! Wij raden u dan ook aan om uw hond jaarlijks te vaccineren om nare en zeer besmettelijke ziektes te voorkomen. De meeste vaccinaties zijn tegen virussen en voor virussen zijn geen geneesmiddelen. Hierdoor kunnen wij de hond op dat moment alleen ondersteunende therapie geven. Dus met één keer per jaar vaccineren kunt u al veel ellende besparen. Naast dat het belangrijk is om ieder jaar te vaccineren is het voor de dierenarts ook het moment om uw trouwe viervoeter weer helemaal na te kijken en vragen van u over uw dier te beantwoorden.

Pups
Pups vaccineren wij op 6 weken leeftijd, 9 weken leeftijd en 12 weken leeftijd.

Volwassen hond
Op 1 jarige leeftijd wordt u hond gevaccineerd met de grote cocktail. Op 2 en 3 jarige leeftijd krijgt uw hond de kleine cocktail en op 4 jarige leeftijd wordt er weer gevaccineerd met de grote cocktail. Zo wordt dus iedere 3 jaar met de grote cocktail gevaccineerd en daartussen met de kleine cocktail.

Kennelhoest
Kennelhoest is een vervelende bronchitis waar een hond lang last van kan hebben en soms zelfs tot vervelende longziektes kan leiden. Het is een complexe ziekte met verschillende virussen en bacteriën als veroorzaker. De kans op besmetting is groter wanneer uw hond met veel honden in contact komt zoals bijvoorbeeld een kennel maar ook op uw hondenclub of het lokale hondenuitlaatveld! Wij raden dan ook sterk aan om uw hond jaarlijkse te vaccineren tegen deze ziekte. Deze vaccinatie wordt niet via een prik gegeven maar via druppels in de neus.

Rabiës
Rabiës of hondsdolheid is een dodelijke ziekte. Het wordt onder de huisdieren in Nederland niet meer gezien maar in het buitenland, zelfs binnen Europa, is hondsdolheid nog steeds niet volledig verdwenen. Als u met uw hond naar het buitenland gaat is het verplicht om uw hond te vaccineren tegen hondsdolheid maar ook zeker aan te raden! Reist u naar de omringende landen dan is het verplicht om 21 dagen van te voren te vaccineren, maar veel landen hebben hun eigen eisen met betrekking tot hondsdolheid.