Castratie/Sterilisatie Actie Hond

Castratie/Sterilisatie Actie Hond

In de maand November en December 2016 is er een castratie/sterilisatie actie hond. Wij werken met ervaren chirurgen, veilige gasnarcose, hart- en adembewaking. De behandeling is een dag opname, dus je huisdier gaat aan het einde van de dag weer lekker mee naar huis. De operaties zijn all-inclusie, dat wil zeggen dat een kap, pijnstilling en een controle consult zijn inbegrepen. Kortingen lopen op tot 100 euro.

Sterilisatie hond tot 10 kg: € 225,-
Sterilisatie hond vanaf 10 kg: € 299,-
Castratie hond tot 10 kg: € 135,-
Castratie hond vanaf 10 kg: € 175,-

Bel 024-6750601 voor een afspraak.

Let op: Na de loopsheid dient je minimaal 3 maanden te wachten voordat je de hond kan laten steriliseren. Mocht je gebruik willen maken van deze actie, maar zit je nog binnen de 3 maanden na de loopsheid neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Bij teefjes gaat er een preventieve werking uit van de sterilisatie. Honden die voor de 4e loopsheid gesteriliseerd worden hebben 75% minder kans op kwaadaardige melkkliertumoren. Ook heb je veel minder risico op baarmoeder ontsteking en baarmoederkanker. Sterilisatie kan ook nadelen hebben. Zo kunnen dieren met een dikke vacht soms een nog dikkere en moeilijk te onderhouden vacht krijgen. Soms treedt er (tijdelijke) incontinentie op (mn. dieren met korte staart hebben hier risico op).

Reuen worden meestal gecastreerd om gedragsredenen. Bij oudere reuen is soms castratie om medische redenen nodig.

Twijfel je of je jou huisdier moet laten castreren of steriliseren? Bespreek dit dan eerst met onze arts.