3 tips voor als je huisdier meegaat op vakantie

3 tips voor als je huisdier meegaat op vakantie
Mensen gaan  tegenwoordig steeds vaker, verder en langer op vakantie. Steeds vaker mag ook  het geliefde huisdier mee op reis.  Gaat je huisdier mee op reis dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.


1) Ten eerste mag je een dier niet zomaar meenemen de grens over. Paspoort, chip en ruim van te voren een rabiesvaccinatie zijn noodzakelijk. Diverse landen hebben aanvullende eisen, de dierenarts en ambassade kunnen je hier over informeren.


2) Daarnaast is het belangrijk je af te vragen of mee op vakantie voor je hond of kat wel zo leuk is. Katten kunnen snel gestrest raken als ze uit hun vertrouwde omgeving zijn. Lange autoritten en hoge temperaturen vinden de meeste dieren ook niet leuk. En ga je er op vakantie lekker met je hond op uit of blijft hij achter in de  tent terwijl jij je  vermaakt?  Afhankelijk van je huisdier en de situatie kan het beter zijn om tijdig een goed pension of oppas te zoeken.


3) Daarnaast kan je huisdier  in het buitenland ernstige ziektes oplopen. Vaak worden deze overgebracht door stekende muggen en teken.  Informeer dus tijdig bij onze assistente/artsen welke voorzorgsmaatregelen jij moet treffen om je huisdier gezond te houden.