Tandsteen voorkomen

Tandsteen voorkomen
Het gebit van je huisdier is weer keurig schoongemaakt. De dierenarts adviseert je om iets preventiefs tegen tandsteen te doen. Wat moet je kiezen? Hoevaak moet je dat doen? En gaat het überhaupt wel lukken? Lees in dit artikel de mogelijkheden en kies een optie die bij jou en je huisdier past. De opties staan op volgorde van effectiviteit. Er zijn veel producten op de markt om het gebit gezond te houden, echter doen ze lang niet allemaal wat ze beloven. Alle besproken middelen in dit artikel zijn wetenschappelijk bewezen effectief.


 

Tanden poetsen
Hiervoor heb je een dieren tandenborstel en de enzymatische tandpasta van Orozyme nodig. Als je je huisdier op jonge leeftijd traint met tanden poetsen, dan staan zij dit voor de rest van hun leven toe. Door dagelijks de tanden te poetsen blijven de tanden gezond en vrij van plak en tandsteen. Onderzoek heeft aangetoond dat poetsen minimaal om de dag gedaan moet worden, anders heeft het geen effect. Laat jouw huisdier poetsen niet toe, of heb je daar echt geen tijd voor, check dan de onderstaande opties.


hills_prescription_diet_hond_t_dVoeding
Brokken van Hill’s t/d en Royal Canine oral care hebben 80% het effect van poetsen. Door de grootte en vorm van de brokken dwingen je huisdier te kauwen. De speciale vezelmatrix gaat verkruimelen tegen. De brok omgeeft als het ware de tand voordat het breekt. De vezels vegen het tandoppervlak schoon.
Het verlaagde eiwitgehalte beperkt de vorming van tandplak. Een verlaagd calciumgehalte beperkt de vorming van tandplak tot tandsteen.


Orozyme Buccofresh poederBuccofresh poeder
Doe elke dag een kleine hoeveelheid Buccofresh poeder over de voiding van je huisdier. Het poeder verbetert de speekselkwaliteit en zorgt ervoor dat er minder tandplak en tandsteen gevormd wordt. Gebruik je Buccofresh i.c.m. Hill’s t/d of Royal Canine oral care brokken dan heb je een optimal effect.
De smakelijke Buccofresh poeder wordt goed door dieren geaccepteerd. Mocht jou hond of kat het poeder laten liggen dan kan je met een plantenspuit de brokjes iets nat sproeien voordat het het poeder over de brokken strooit. Hierdoor blijft het poeder plakken. Tevens zijn er ook lekkere snoepjes die Buccofresh poeder bevatten, de Buccofresh Crocs.


Orozyme randreinigende tussendoortjesTand reinigende tussendoortjes
Tandreinigende tussendoortjes van Orozyme helpen ook het gebit gezond te houden. Een speciaal ontwikkelde kauwstaven en strips gaan de vorming van tandplak en –steen tegen en bestrijdt een slechte adem bij dagelijks gebruik. Let wel op dat dit aanvullende middelen zijn die naast poetsen of speciale voeding gebruikt moeten worden.

 


Orozyme RF2 AquadylOplossing met bacterie-remmende werking
Orozyme RF2 Aquadyl is een smakelijke anti-tandplakvloeistof voor door het drinkwater van uw hond of kat. Het is een eenvoudige manier van het voorkomen van gebitsproblemen. Let wel op dat dit aanvullende middelen zijn die naast poetsen of speciale voeding gebruikt moeten worden.

 


Dentisept pastaDentisept Pasta

Dieren met tandvleesontsteking behandelen wij ondermeer met de zeer effectieve pasta Dentisept. Smeer een flinterdun laagje op het tandvlees en de ontsteking verdwijnt vaak binnen twee weken. In combinatie met Hill’s t/d of Royal Canine oral care voorkomen we tandplak en tandsteen en houden we het tandvlees gezond.

 

 


Tandsteen
Zit er eenmaal tandsteen op de tanden en kiezen dan is dat met bovenstaande middelen niet op te lossen. Net als bij mensen, wordt tandsteen met een ultrasoon reinigingsapparaat verwijderd. Daarnaast voorkomen preventieve maatregelen niet dat er ooit weer een gebitsbehandeling nodig is. Als wij naar de tandarts gaan hebben wij, ondanks goed poetsen, toch gebitsproblemen zoals tandsteen. Echter zorgen preventieve maatregelen er wel voor dat de tijd tussen gebitsbehandelingen langer wordt en dat tanden langer gezond blijven.


Thuischeck voor gebitsproblemen
Klik hier om te controleren of jou huisdier een gebitsprobleem heeft!